Timpul meu e tot timpu’

Au trecut mai bine de 3 luni de cand m-am intors in Romania din Africa de est, mai exact din Zanzibar. Dupa revenirea in tara, cand m-am apucat de scris impresii, mi-a murit laptopul. Cand am reparat laptopul, nu mi-a mers blogul.Ca-n filme proaste…
Trebuie sa va povestesc aventura mea de pe taramul Africii… ca mi-a ramas sufletu’ acolo.
Nu este zi sa nu ma gandesc la coltisorul acela de lume.
In alta postare o sa va povestesc cum am ajuns eu pana acolo. Azi va povestesc cu ce am ramas dupa aceasta calatorie…

Si ca sa va localizez unde se afla Zanzibaru’- Tanzania este o țară în estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda în nord, Ruanda, Burundi și Republica Democrată Congo în vest și Zambia, Malawi și Mozambic în sud. În partea de est este mărginită de Oceanul Indian. Mda, nici mie nu-mi vine sa cred ca am pus picioru’ acolo :))
Anu’ asta a fost special pentru mine, cu multe invataturi si calatorii, as zice chiar calatorii spirituale.
Am lucrat “hardcore” sa fac banii pentru o calatorie asa cum am visat, e ironic sa lucrezi 3 luni, sa faci bani multi si sa pleci intr-o tara saraca. Ii povesteam si ma entuziasmam spunandu-i fratelui meu ca plec in Africa, el era crispat si isi facea griji ca o sa mor de malarie sau de febra galbena :)) nu, nu am murit, desi nu m-am vaccinat 😀
Inconstienta m-a facut constienta. In Africa am simtit ca traiesc, ca sunt libera, ca timpul nu ma mai preseaza, ca nu am ganduri legate de viata cotidiana.

Timpul din Africa e un timp fara contorizare, timpul trece intr-un ritm molcom, ca-n Ardeal as zice :)) asa cum imi place mie.
Pe tot parcursul sederii mele in Zanzibar nu am stiut in ce zi sunt, si ce ora era, doar apusul imi amintea ca parca ar trebui sa dorm.Vis, ce mai!
Am fost intr-o amnezie totala, o tot puneam pe colega mea de calatorie, Bibi, sa ma ciupeasca sa-mi spuna ca e real ce traiesc.

rx hotline
Am stat cazata intr-un bungalow, Miramont Retreat, curat si decent. Nici nu mi-as fi dorit sa stau in lux in Africa, m-as fi simtit ipocrita… si asa m-am simtit bogata si norocoasa dupa ce am vazut conditiile de acolo.
Uitam de cele mai multe ori cat de norocosi suntem ca avem case si multe lucruri materiale, uneori nefolositoare.
Mi-a fost suficient o mica valiza de mana pentru toata vacanta, am folosit foarte putine lucruri si m-am simtit foarte bine!

In aceasta calatorie m-am simtit pe mine, am vazut oameni care sunt fericiti indiferent de conditiile de viata, oameni care nu au nevoie de validari sau de valori materiale. Zanzibaru mi-a ramas in suflet, oricand m-as intoarce acolo si as trai in conditii de liniste, cu mancare sanatoasa si oameni simpli.

Intr-o seara, la miezul noptii, cand luna era pe cer, am dansat desculta in jurul focului pe ritmuri africane, am dansat cu africani si imi repetam in gand: ce bine e sa fiu “chinuita” asa ! :))
Mi-am propus ca in urmatorii ani sa investesc in viata, in calatorii, in liniste si in oameni simpli!
O sa revin cu povesti din Zanzi 🙂
Hakuna matata!
DIANA RIBANA

Leave Your Reply