Siemens nu face doar telefoane si masini de spalat!

Facebook
Google+
http://fashion.diana-ribana.ro/siemens-nu-face-doar-telefoane-si-masini-de-spalat/
Twitter

Cand am primit oferta de a ma angaja o zi la Siemens am fost putin speriata, trebuie sa recunosc. Imi era teama ca nu o sa prea inteleg eu ce se intampla acolo si ca voi fi in plus sau ca le voi strica cate ceva pentru ca nu ma am deloc cu ingineria.

La Brasov am plecat impreuna cu echipa de bloggeri din Sibiu si Medias. Cu totii paream speriati ca de bombe, in afara de Tudor, niciunul nu mai participasem pana acum la astfel de evenimente si nici nu stiam ce ne va astepta la Brasov. Am schimbat putine vorbe pe drum, fiecare stand cu gandurile lui. Masina de la Autonom Rent-a-car ne-a dus in siguranta pana la destinatie, acolo unde ne-am intregit gasa de bloggari cu doi Clujeni tare simpatici si cu cu o domnisoara draguta (Andreea Marinescu de la Siemens) care ne-a pus in tema cu ce urma sa facem a doua zi. Contrar cunostintelor noastre, tot atunci am aflat ca Siemens nu face doar telefoane mobile si masini de spalat, de fapt vechile noastre telefoane sunt de domeniul istoriei pentru ca de cativa ani Siemens nu se mai ocupa cu asa ceva! Eu am primit insarcinarea de a ocupa un post in departamentul Healthcare.

Seara ne-am odihnit la Pensiunea Ambient (ce apartine de Hotel Ambient) si tin sa le multumesc pentru patul moale pentru ca m-am putut odihni cat de cat, emotiile nelasandu-ma sa dorm prea mult 😛

Ziua de lucru de la cladirea albastra Siemens a inceput fiindu-ne explicate cateva lucruri despre ce fac cei din departamentul in care urma sa lucram apoi am mers in birourile angajatilor. Sa nu va inchipuiti niste birouri obisnuite in care fiecare angajat sta cu nasul in calculator si linistea e apasatoare… fiecare birou avea cate un spatiu recreativ, intr-unul era desenat pe mocheta un sotron, un pasionat de rubik avea vreo 4 cuburi de genul asta pe birou, altundeva oamenii jucau darts. Asta mi-a placut foarte mult: sa vad ca oamenii socializeaza si sunt relaxati.

Sectorul Healthcare se ocupa de softuri pentru domeniul medical. Am fost fericita sa vad ca avem oameni destepti care fac lucruri interesante si foarte utile. Am fost mai curioasa ca niciodata sa aflu cat mai multe despre ce lucruri interesante fac cei de aici, le-am pus foarte multe intrebari la care au raspuns la fel de fericiti. Softul pentru spitale la care lucreaza acum este foarte tareee!! mai multe detalii ingineresti la tudorelu pe blog. Din pacate, deocamdata toate acestea sunt doar pentru alte tari, nu si pentru Romania pentru ca noi avem alte prioritati acum, nu sanatatea 🙁 Trebuie sa ne mandrim mai des cu oamenii de la Siemens care probabil ne promoveaza tara mult mai mult decat orice pliante sau reclame raspandite pe la targurile de turism. Ceea ce m-a impresionat si mai mult a fost faptul ca Siemens ajuta tinerii studenti oferindu-le posibilitatea de a-si face aici practica scolara (platita!) si ajutandu-i chiar si cu bani pe studentii din anii terminali ce vor sa-si faca lucrarile de licenta in acest domeniu. Un lucru laudabil.

Pe dupa-masa am vizitat viitoarea statie electrica ce va alimenta cu energie toata statiunea Poiana Brasov (realizata cu echipamente Siemens) si un hotel care era echipat cu peste 200 de senzori anti-incendiu Siemens si un sistem ingenios de anuntare a celor insarcinati cu protejarea hotelului. Seara am sarbatorit cu cea mai tare gasca de bloggeri, m-am simtit tare bine in compania lor si le multumesc tuturor pentru o experienta unica.

Bloggeri la schimb este un eveniment Tvdece şi Nebuloasa în colaborare cu Siemens România şi susţinut de: Hotel Levoslav, Supporter Pub and Grill, Autonom Rent-a-car şi Hotel Ambient.

Spune-ti parerea:

comentarii

Facebook
Google+
http://fashion.diana-ribana.ro/siemens-nu-face-doar-telefoane-si-masini-de-spalat/
Twitter

Leave Your Reply