Puicuţe si cocoşei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Weekendul trecut, la invitatia Denisei, lui Sebastian si Calin am fost in Hunedoara si Deva pentru a descoperi ce mai produce tarisoara noastra – #proHD, asa se numeste evenimentul la care am participat.

Am avut un weekend cu multe descoperiri… am fost la ferma la Avis 3000, ferma de gaini. Dar nu o ferma oarecare ci o ferma foarte modernizata! O ferma curata in care cresc gaini nestresate si neinjectate cu hormoni.

Da, am fost atat de uimita de cum arata o ferma de gaini, am ramas cu gura cascata de parca nu as mai fi vazut gaini in viata mea! Mangerul Alina State, tanara si ambitioasa, a stiut cum sa mentina o afacere de familie chiar si in vremurile astea grele de recesiune.

Ma bucur sa vad ca mai exista tineri care mai cred in business-uri in ferme sau agricultura. Felicitari!  Efortul este mare dar pasiunea depaseste uneori orice fel de obstacol.

Si cum va spuneam, am fost atat de uimita de gaini, oua si pui incat am facut o gramada de poze :))) Noi toti ar trebui sa multumim oamenilor care lucreaza la aceste ferme… acesti oameni au grija de gaini ca noi sa mancam cele mai bune si sanatoase produse! Acum apreciez mult mai mult ceea ce mananc!

Pe langa grija pentru pasari am vazut si o mare grija pentru mediul inconjurator… gainile cresc inconjurate de pomi, iarba verde si liniste. Ele mananca seminte si diferite furaje naturale si nu sunt indopate si fortate pentru a creste peste noapte. Da, aceste gaini arata normal… nu au pulpe de zici ca sunt halterofile sau pieptul de zici ca sunt siliconate… sunt puicute adevarate!!

Am aflat ca un cocos are zece gaini in raza de bataie, am aflat ca acesti cocosii mor mai repede din cauza “stresului” provocat, normal, de gaini! Am mai aflat ca o gaina care face oua XXL moare din cauza fortarii 😛

Am vazut ferma unde bebeii de pui isi fac de cap intr-o caldura de 30 grade, stau cumintei si cresc la lumnina becului. Tare interesant sa vezi locul de unde pleaca ei si unde ajung… adica in farfuria noastra.

Ouale stau in frigidere mari, speciale, foarte tehnologizate… aratau ca din filme. Am fost chiar si la abator… stati linistiti nu am vazut sange ci doar gaini gata eviscerate. Am vazut in ce mega curatenie se lucreaza in abatoare – curatenie ca de farmacie! Noi am fost echipati corespunzator: halat, basca pentru par si papuci din pungi de unica folosinta.

E foarte interesant procesul prin care trece un pui sa ajunga in magazine si in farfuria noastra… drum lung! In Hunedoara exista magazine specializate in produse locale, cum ar fi PROHD . Aici gasiti produse de pui Avis 3000 si oua dar si cereale, miere etc.

Am facut un scurt foto reportaj despre aceasta vizita la ferma:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PRO HD – Fabricat în Hunedoara augmentin online n script este un eveniment organizat de Sebastian Bârgau, Denisa Bârgau si Calin Bobora, în colaborare cu Camera de Comert si Industrie Hunedoara si sustinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara si Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, Replica Hunedoarei.

1 Comments

Leave Your Reply