Produs in Sibiu

Cand auzi “Produs in Sibiu”  te gandesti imediat: oare ce mai produce Sibiul la ora actuala? Ei bine, orasul asta minunat chiar face treaba!

Sunt sibianca si traiesc in cel mai frumos oras al Romaniei, sunt mandra sa vad ca acest oras este productiv. Saptamna trecuta am fost intr-un tur al fabricilor si al unor afaceri de familie  unde am vazut how it’s made (cum se face/cum se produce). Nu foarte multi oamenii mai au posibilitatea sau interesul de a vedea o fabrica care traieste si e functionala, intr-o tara in care te intrebi cum de mai supravietuieste ceva…

V-ati gandit vreodata cum ar fi viata voastra fara un banal umeras? Cum ne-am tine hainele aranjate? Ei bine, eu mi-am pus aceasta intrebare cand am ajuns la Mainetti si am vazut cu cata munca si efort se face un umeras.

Mainetti este o afacere de familie care cuprinde peste 40 de fabrici in toata lumea unde se produc… umerase de plastic.

Pentru mine umerasul este un “must!!”, e indinspensabil din dulapul meu dar si din atelierul meu. Nu m-am gandit niciodata cu ce as fi putut sa il inlocuiesc…

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC

Umerasele de plastic de la fabrica Mainetti se gasesc si le puteti vedea in multe magazine mari cu branduri cunoscute. Italienii de la Mainetii sunt primii din lume care au realizat un umeras de plastic in 1962. In pozele de mai sus vedeti si materia prima – niste bilute de plastic ce se topesc si primesc forma umerasului. Mainetti are si propria sectie de reciclare plastic cu ajutorul careia reduce costurile de productie si… are grija de mediu.

Fabrica scoate pe banda cateva zeci de milioane de umerase pe an. Se produc in Sibiu peste 2300 de modele – culori diferite, brand-uri diferite… umerase pentru rochite, camasi si pantaloni.

Am fost impresionata sa vad utilaje gigantice ce produc 15.000 de umerase/zi in 3 schimburi. Un alt lucru ce m-a bucurat foarte mult a fost sa vad ca desi exista utilaje performante, mana de lucru a unui om nu a fost inlocuita. E bine ca inca nu suntem robotizati!

Sibiul produce!!! Produce umerase din plastic!!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Langa Sibiu, Lyots produce incaltaminte de inalta calitate (si ei tot italieni). La  fabrica din Cristian produc bocanci de toate stilurile – de la bocanci de munte, punk, grunge, gotic… pentru toate gusturile.

Desi recunosc ca auzisem de ei, nu am fost niciodata sa le vad produsele si tare rau am facut. Cu ocazia “Produs in Sibiu” am vazut o multime de modele de incaltaminte extrem de frumoase – din piele, din piele intoarsa, impermeabila… pentru toate sezoanele. Si mai mult, am vazut si cum se produc 🙂

Lytos produce incaltaminte si pentru mari brand-uri… calitatea isi spune cuvantul. Dar nu va inchipuiti ca au preturi exagerate. Nu, chiar deloc!! Preturile sunt simtite!

In fabrica Lytos lucreaza 50 de angajati la foc continuu – unii fac tipare, unii cos iar altii lipesc. E multa munca care merita apreciata de noi toti, avem oameni harnici!

Ca pont: au un magazin la intrarea in fabrica de unde va puteti achizitiona si voi incaltaminte de calitate!! Eu am ochit ceva frumos, astept marimea mea si dau o fuga! Merita, e produs in Sibiu!

————————————————-

Produs în Sibiu” este o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul xenical mail order india Sibiu 100%

Leave Your Reply