Atelierul de inimioare

Povestea incepe asa:

Anul trecut imi povestea doctorul Aurelian Ungureanu despre un tip interesant care face origamic si care concepe tot felul de instalatii. Vazut si placut 🙂

Mi-a spus ca Paul isi doreste sa faca un atelier mai special, la spitalul de psihiatrie dr. Gheorghe Preda din Sibiu si ca i-ar prinde bine o mana de ajutor.

Timpul a trecut repede ca vantul si ca gandul si s-a facut un an de la ideea aceea. Joia trecuta am primit un telefon de la Paul care ma anunta ca o sa facem atelierul cu inimioare din hartie-origamic.

Trebuie sa recunosc ca am avut emotii, nu aveam experienta cu copii cu dizabilitati si nici nu stiam felul in care voi socializa cu ei.

M-am intalnit cu Paul si lisinopril without prescription Vlad in fata spitalului, amandoi foarte relaxati si fericiti, incarcati cu multa hartie colorata.

Paul si Vlad sunt cei mai happy people pe care eu i-am cunoscut, doi unicorni 😀 asa cum imi place mie sa le spun.

003004

Am fost intampinati de doamna Loredana Diana Botea, asistent social al spitalului de psihiatrie din Sibiu care ne-a invitat in locul unde copiii fac diferite ateliere pe parcursul sederii lor in spital.

O camera micuta si foarte colorata, cu multa energie, pereti tapetati cu fotografii cu micutii ce trec pragul spitalului.

In timp ce Paul si Vlad pregateau materialele pentru confectionat origami au venit primii copii – ochi micuti, curiosi, cu zambete sfioase, ne asteptau in pragul usii.

Copii cu tot felul de probleme, copii care au nevoie de multa atentie.

7 pitici sfiosi!

I-am invitat la atelierul de creat inimioare origami, inimioare colorate care sa ii inveseleasca. Trebuie sa recunosc ca a fost prima oara cand am facut origami, prima oara cand am facut inimioare din hartie.

M-am bucurat sa vad interesul copiilor de a realiza instalatia chiar daca efortul lor era unul considerabil. Pe parcursul a doua ore, copiii au realizat peste 100 de inimioare colorate. Proiectul lui Paul prindea contur – o inima gigant formata din alte inimioare colorate.

Ma bucur ca am putut participa la acest atelier special, ma bucur ca am cunoscut oameni frumosi care se gandesc si la ceilalti! Uneori, insa, imi doresc sa pot face mai mult, sa am o bagheta magica si sa indeplnesc dorinte, mai ales dorintele copiilor.

Multumesc lui Aurelian pentru ca a facut posibila intalnirea mea cu unicornii!

Va doresc sanatate si multe inimioare fericite!

Kisses

Diana.

01 02   005 006

Spune-ti parerea:

comentarii

Leave Your Reply